Umělé dřevo - Ebaboard 1220

Vysoce otěruvzdorná deska Ebaboard 1220

Modelárny a slévárny zaujme deska z polyuretanové pryskyřice s vysokou odolností proti otěru a velmi dobrou rozměrovou přesností.

Společnost Ebalta Kunststoff GmbH krok za krokem vyvinula a otestovala inovativní desku Ebaboard 1220 ve spolupráci se známými slévárnami a modeláři, mimo jiné z automobilového průmyslu.

Během vývoje byly všechny požadavky a technické vlastnosti s velmi dobrými výsledky srovnávány se všemi relevantními produkty na trhu.

V testovací fázi výroby slévárenských modelů obstál Ebaboard 1220 na CNC strojích, pokud jde o tvorbu prachu, zápach, statický náboj a kvalitu povrchu, velmi dobře.

Na stroji DISA bylo vyrobeno přes 60 000 odlitků. Výsledkem bylo významné zlepšení dosud dosažených hodnot. Díky dobré stabilitě hran nehrozí žádné deformace nebo lomy.

Poté následovaly praktické zkoušky s významnými slévárnami. Například bylo vyrobeno 40 000 jaderníků pomocí Cold Box procesu. Nedocházelo k bobtnání ani absorpci plynu. Po četných testech je Ebaboard 1220 již úspěšně v sériové výrobě.

Bez ohledu na aplikaci se Ebaboard 1220 vyznačuje vysokojakostním a velmi hladkým povrchem. Deska je velmi dobře opracovatelná a jak již bylo řečeno, nemá téměř žádný statický náboj a vytváří velmi málo prachu. S tepelnou odolností 86°C a téměř bez zápachu je tato deska perfektním materiálem.

Manipulace s Ebaboardem 1220 je doplněna o odpovídající systém lepidla, opravné a licí hmoty.

Zpět na výpis článků