Umělé dřevo pro modeláře ve speciálním formátu

 V době různorodosti a překotnosti vývoje jsou stále více požadována individuální řešení požadavků souvisejících s objednávkou. Ebalta nabízí širokou škálu řešení díky rozsáhlé paletě produktů pěnových, epoxidových a polyuretanových desek o hustotě mezi 0,08 g/cm³ a 1,86 g/cm³, které jsou dodávány jak ve standardních, tak i speciálních rozměrech.

Desky ve speciálním formátu jsou vyráběny na míru podle specifikací výrobců modelů a nástrojů. Při opakujících se objednávkách je u těchto desek držena skladová zásoba. Požadavky z poptávek jsou nekomplikovaně prověřovány profesionálními produktovými manažery a implementovány pomocí individuálního plánování projektu. Standardní desky v obvyklých rozměrech se expedují ve stejný den, kdy byla objednávka zadána.

Dobrým příkladem dodacích možností Ebalty je PU deska Ebaboard 1220 pro vysoce otěruvzdorné jaderníky a epoxidová deska Ebaboard EP 138. Obě jsou dostupné ve speciálních rozměrech.

Ebaboard EP 138 je zvláště vhodný na prepreg nástroje, mateční modely pro prepreg, jakož i na formy a nástroje pro kompozity a nástroje na vakuové tváření. Nízký koeficient délkové roztažnosti, vysoká tepelná odolnost a dobrá opracovatelnost s nízkou tvorbou prachu otevírají nové možnosti výrobcům forem a nástrojů v automobilovém, motoristickém nebo leteckém průmyslu.

Ebaboard 1220 je rozměrově přesná deska s příslušným lepidlem i opravnou a licí hmotou pro vysoce otěruvzdorné modely, jaderníky a formovací desky, kterou používají slévárny v sériové výrobě.

Někdy je pro modely, formy a nástroje zapotřebí bezespárové řešení, které se tvarem blíží finálnímu výrobku. V takovém případě se nabízí polyuretanový blok Ebablock pro náročné geometrie. Ebablock se vyrábí materiálově úsporně a beze spár pomocí individuální negativní formy. Ebablock může být vyráběn také jako sériový blok.

Zpět na výpis článků