Instalace zapuštěných dřezů v kuchyňské desce

Zapuštěné instalace dřezů a varných desek jsou v současné době velice žádané. Kromě estetických důvodů pro ně hovoří i praktické důvody: drobky a tekutiny lze jednoduše setřít bez bariéry okraje dřezu              nebo varné desky. Zákazníci si často museli při koupi nové kuchyňské desky připlatit za jiné materiály než je laminát (např. kámen, žulu                či kompozitní materiály), protože klasické těsnění silikonem k utěsnění zapuštěných dřezů v laminátových deskách není dostačující.

 

Přesná instalace bez bobtnání s odlévacími pryskyřicemi ebalta

Známí výrobci kuchyňských desek v Evropě již několik let používají polyuretanové licí pryskyřice ebalta pro zapuštěnou instalaci                    do laminátových pracovních desek. Aby se zabránilo bobtnání desky      při kontaktu s vlhkostí, jsou povrchy utěsněny licí pryskyřicí. Po vytvrzení lze plast opracovat jako dřevo a řezat přesně na požadovaný rozměr. Tak vzniká rám z lité pryskyřice, který umožňuje zapuštěnou, rozměrově přesnou instalaci do laminátových kuchyňských desek. Instalace je kvalitní a dlouho vydrží.

Systémy licích pryskyřic ebalta řady 500 se vyznačují velmi dobrou zabíhavostí a jsou vhodné jak pro ruční, tak pro strojní lití. Materiál lze flexibilně přizpůsobit požadavkům zákazníka.

Zní to zajímavě? Neváhejte nás kontaktovat. Rádi zodpovíme Vaše dotazy, případně se domluvíme na testování.

 

Zpět na výpis článků