Výročí vzniku společnosti ebalta Kunststoff GmbH

Ebalta slaví krásné výročí vzniku, a to 50 let. Naše firma KTK Blansko spol. s r. o. je výhradním dodavatelem pro trhy v Česku a na Slovensku již 30 let. Pojďme si připomenout několik milníků společnosti ebalta Kunststoff GmbH:


Nabídka společnosti Ebalta se rozšířila o nejprodávanější druhy umělého dřeva v ekologických variantách (vyrobených z polyolů na bázi obnovitelných surovin) a také některé výrazně levnější varianty stávajících materiálů (například pro Ebaboard L-2 nový Ebaboard 0400 a pro Ebaboard PW 920 nový ebaboard 1250).


Ebalta vyvíjí první ekologické polyuretany pro lezecké chyty. Stopa CO2 je snížena a kompenzována ve všech fázích životního cyklu. Lezecké chyty jsou vyrobeny z vysoce kvalitního a udržitelného materiálu.


Ebalta je certifikována jako klimaticky neutrální společnost! Od této doby je cílem environmentální politiky společnosti Ebalta snížit emise CO2 při výrobě produktů ebalta a kompenzovat je prostřednictvím investic do projektů na ochranu klimatu.


Ebalta spolu s nezávislými výrobci lezeckých chytů založila allHOLDS: síť výrobců lezeckých chytů, která nabízí širokou škálu lezeckých chytů vyrobených z vysoce jakostních a udržitelných materiálů.


Po mnoha letech vývoje a testování přicházejí na trh naše desky z epoxidové pryskyřice pro nástroje na prepreg. Aktuálně v nabídce pod označením Ebaboard EP 138, 139, 180 a 120.


Ebalta spouští novou linku pro lití umělého dřeva s hustotou <1 g/cm3.


Ebalta slaví 40. výročí. V té době je součástí týmu Ebalta více než 110 zaměstnanců.


Ebalta zajišťuje kompletní opracování desek s hustotou >1 g/cm3.


Díky své udržitelnosti a inovacím Ebalta získává ocenění za inovace okresu Ansbach.


Ebalta otevírá novou výrobní halu o rozloze 2200 m² pro výrobu desek ebablock® a ebaboard s hustotou >1 g/cm³.


Otevřením šesté výrobní haly Ebalta opět rozšiřuje své výrobní prostory.


Je postavena dominanta hlavní budovy. V této době jsou součástí areálu společnosti čtyři výrobní haly a jeden skald.


Ebalta slaví nezapomenutelné 25. výročí založení společnosti v Reichstadthalle v Rothenburt ob der Tauber se zákazníky a partnery.


Společníky firmy Ebalta se stávají Andre Neutzler, Boris a Thiemo Langer. O rok později je Andre Neutzler jmenován generálním ředitelem.


Ebalta se stává výrobcem! Samotný vývoj přejímá nový tým výzkumu a vývoje.

 

Je postaven první sklad Ebalta a první kancelářská budova. Postupně budou slavnostně otevřeny další tři výrobní haly.


Společnost Ebalta byla založena 18. února 1974 jako obchodní společnost se sídlem v Rothenburgu ob der Tauber s registrací v Ansbachu.

Zpět na výpis článků